Carpooling по света

информация carpooling европа

Carpooling-ът като идея е широко разпространен по целия свят.
Според уикипедия идеята за carpool е добре приета особено в САЩ и то не от една или две години. Причината е, че в държавата разстоянията са големи, а хората пътуват ежедневно за работа/училище на големи дистанции. Това е добра предпоставка за организиране на групово пътуване, макар и с непознати досега лица. Хората, които имат желание и мислят за околната среда, както и тези без големи финансови възможности са сред основните потребители на услугата. Нека не изключваме и тези, които са отворени към нови идеи и обичат нови запознанства. :)

Един от най-големите световни сайтове за carpooling се нарича carpooling.com. Организацията съществува от повече от 10 години и работи на треиторията на над 40 държави. Сайтът на групата разполага с достатъчно информация в цифри, за да убеди и най-големите скептици, че има много хора, които практикуват carpooling. А също и много положителни отзиви за негативно-настроените срещу пътуванията с непознат.

информация carpooling европа

Идеята за споделяне на превозно средство не е добре застъпена в България. Затова umno.bg има за цел да се опита да стимулира повече хора да използват услугата в градска среда, а след това вече ще се мисли и в по-мащабен план.

Подобни публикации

градско задръстване софия

Защо градски карпулинг е нещо Умно?

Набираме доброволци

Набираме доброволци

демо карта carpooling софия

Относно: карпул карта

Остави отговор