Какво можем да правим в сайта UMNO.bg?

лого дизайн carpooling umno.bg

Както може би вече сте разбрали, umno.bg е създаден от ентусиасти с безкористни цели. Порстичката истина е, че никой не обича задръстванията, независимо дали става дума за шофьори или пътуващи с градския транспорт. Сигурно доста от вас са наблюдавали редиците от коли сутрин, на път за работа, в които се вози единствено шофьорът. А вечер, когато се прибирате вкъщи, и търпите повторната вълна от задръствания вече не се учудвате, а направо се дразните. Представете си колко по-ненатоварен би бил трафикът, ако 2-3 коли бъдат заменени от една.

Регистрация

Umno.bg дава възможност на желаещите да се регистрират в сайта и да се възползват от предоставеното поле за комуникация и организация на по-еко и приятно пътуване. Подобно на сайт за запознанства, сайтът изисква основна информация за потребителите, с цел избор на подходящи другари за споделяне на пътуването. Мъж/жена, години, пушач/непучаш, шофьор и/или пасажер са някои от основните въпроси.

Информация

За тези, които не са добре запознати с идеята за carpooling, umno.bg предлага основна информация за това международно движение. Освен това, сайтът има изградени правила за потребителите, които трябва да се следват с цел спокойно и приятно пътуване, както и избягване на неприятни преживявания, и дори инциденти.

Карта

Картата служи за визуализиране на маршрутите и показване на възможностите за връзка с шофьор и/или пасажер. За момента тя е демо-версия, и показва как би изглеждала картата за центъра на София.

Форум/групи

Форумът е крайната точка за потребителите на umno.bg. В него, разделени на групи, хората от различни градове имат възможността да обсъждат и предлагат потенциални маршрути, както и да набират “партньори” за желаните пътувания. Идеята на сайта за момента е концентриран върху взаимопомощта за локално пътуване в границите на съответните градове по редовен график. Това би спомогнало както за намаляване на градския трафик, така и за намаляване на вредните емисии. Организирането на извънградски carpooling не е изключено, но не заляга в основата на идеята за сайта. Причината е, че тези пътувания са често пъти инцидентни, но от друга страна са също еко, а и спестяват пари.

Подобни публикации

градско задръстване софия

Защо градски карпулинг е нещо Умно?

Набираме доброволци

Набираме доброволци

демо карта carpooling софия

Относно: карпул карта

Остави отговор