Umno.bg | сайт за градски карпул
Umno.bg

Стикерите са тук

Стикерите са тук

Стикерите са тук! :) Безплатни са, естествено 8) Благодарим на нашите приятели от www.bulged.bg за подкрепата! Ще помислим за ефективен начин да стигнат до вас. Кръглите се ползват така: Правоъгълните са за навсякъде :)  

градско задръстване софия

Защо градски карпулинг е нещо Умно?

Идеята за сайт, предлагащ условия за споделено пътуване, не е нова в България. Български сайт за международен carpooling имаше още през 2007-ма – казваше се JoinTheTrip. За съжаление, поради ограничение на интернет разпространението през тези години, тенденцията не успя да набере сила. В интернет пространството могат да се намерят различни сайтове, изготвени с цел разпространение на идеята за карпул в градски и междуградски условия.

Набираме доброволци

Набираме доброволци

Ако харесвате идеята за градски карпулинг, и смятате, че си заслужава тя да бъде развита, а не изоставена, не бъдете пасивни. Като ентусиасти ние нямаме големи възможности за промотиране и поддръжка на сайта, и доброволци винаги са добре дошли. Разчитаме, че във време на еко каузи и социално осъзнаване, хората ще са по-отворени към една позитивна идея, каквато може да бъде umno.bg. За момента се търсят доброволци в сферата на: уеб дизайнер уеб девелъпър copywriter iOS девелъпър Android девелъпър С ваша помощ, ще можем да спомогнем за намаляването на трафика и да се разваме на един по-хубав въздух. :) Въпреки че работим по други проекти и поддръжката на umno.bg няма да бъде възможна за нас, ние ще бъдем достъпни за съвети и консултации относно портала. За повече информация, пишете във форума, или се свържете с нас чрез фейсбук страницата ни.

демо карта carpooling софия

Относно: карпул карта

Може би вече сте видяли в главното меню картата за карпул ентусиасти. Идеята на тази карпул карта е да се улесни търсенето на обяви за пътуване, публикувани в сайта. Дизайнът на картата изглежда така: Както се вижда от легендата, картата служи за разделяне на потребителите в три категории: пасажери шофьори пасажери И шофьори При кликане на иконка, излиза основната информация за съотвентия карпул. Това позволява лесното оринтиране за хора, които търсят локален каршеринг, в лицето на шофьор и/или пасажер.

информация carpooling европа

Carpooling по света

Carpooling-ът като идея е широко разпространен по целия свят. Според уикипедия идеята за carpool е добре приета особено в САЩ и то не от една или две години. Причината е, че в държавата разстоянията са големи, а хората пътуват ежедневно за работа/училище на големи дистанции. Това е добра предпоставка за организиране на групово пътуване, макар и с непознати досега лица. Хората, които имат желание и мислят за околната среда, както и тези без големи финансови възможности са сред основните потребители на услугата. Нека не изключваме и тези, които са отворени към нови идеи и обичат нови запознанства. :)

Страница 1 от 212